Export-STFConfiguration / Import-STFConfiguration fails


On a few new Win 2012 / Win 2016 systems I've setup on my home lab over the past week , I've noted various error messages on attempting the following simple Powershell cmdlet based process which you would use to export the config of a working StoreFront server to a new StoreFront server.

Citrix details the process here

1 - Open an elevated Powershell session on your existing StoreFront server that's fully setup
2 - Add-PSSnapin Citrix*
3 - . "C:\Program Files\Citrix\Receiver StoreFront\Scripts\ImportModules.ps1" (note the "." at the beginning"

4 - Export-STFConfiguration -TargetFolder "c:\StoreFrontConfigs" -ZipFileName Source -NoEncryption

Output of the various config pieces being written to the screen will be shown. With the above commands completed, you would then logon to your second server to import the newly created config where you would run through the following:

1 - Copy over the .zip created in step 4 to a local folder on the new server
2 - Open an elevated powershell session
3 - Add-PSSnapin Citrix*
4 - . "C:\Program Files\Citrix\Receiver StoreFront\Scripts\ImportModules.ps1"
5 - Run Import-STFConfiguration -ConfigurationZip "Path to .zip"

That SHOULD be it, right? NOPE! On my test servers at home Win 2012 R2/ Storefront 3.9 and Win 2016 / StoreFront 3.14.0.27 running the import-STFConfiguration resulted in the following cryptic error:

Import-STFConfiguration : An error occurred configuring StoreFront diagnostics. The property 'instance' cannot be
found on this object. Verify that the property exists.
At line:1 char:1
+ Import-STFConfiguration -ConfigurationZip C:\StoreFrontConfigs\Source ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Import-STFConfiguration], Exception
    + FullyQualifiedErrorId : System.Management.Automation.CmdletInvocationException,Citrix.StoreFront.ImportConfiguration



Now, I can still setup the 2nd server by using the Studio method ; where I create a server group between the existing and new server, and sync the config. However, shouldn't the Import-STFConfiguration cmdlet do the trick? Anyone else seen this and no of a fix? The Citrix forums have a few posts, but nothing definitive.

Owen

Comments